Suriye’nin Lazkiye kentine bağlı Cebele ilçesi ile Tartus kentinde toplam yedi patlama meydana geldi. Saldırılarda 100'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Cebele’de dört, Tartus’ta ise dört ayrı patlama gerçekleştiğini açıkladı.

Saldırılardan en az ikisinin canlı bomba ile gerçekleştirildiğini aktaran Gözlemevi, saldırıda hayatını kaybedenlerde olduğunu belirtti, ancak ölü ve yaralı sayısına ilişkin kesin bilgi vermedi.

Suriye hükümetine yakınlığı ile bilinen İkbariye televizyonu ise Cebele’de üç patlama yaşandığını kaydetti ve patlamaları ‘terörist’ saldırı olarak niteledi. Cebele’deki patlamalardan birinde bir hastanenin hedef alındığı da vurgulandı.

Haberde ayrıca, Tartus’taki saldırılardan birinin bomba yüklü araçla düzenlendiği, birinin ise canlı bomba saldırısı olduğu kaydedildi.


RT.com, saldırıları Ahrar'uş Şam'ın üstlendiğini duyurdu ancak daha sonra IŞİD de Amaq ajansı aracılığıyla katliamları kendilerinin gerçekleştirdiğini belirtti. Amaq'taki haberde Alevilerin bulunduğu yerlerin hedef alındığı ifade edildi.



Suriye resmi haber ajansı da Cebele'de üç patlama meydana geldiğini bildirdi.

Ajans, saldırının hedefinde otobüs durakları ve bir hastanenin olduğunu aktardı.

Öte yandan Reuters, Tartus ve Lazkiye'deki 7 saldırıda ölenlerin sayısının 100'ü geçtiğini ifade etti.

Tartus'ta da 4 saldırı yaşandığı bildirildi. Tartus'taki saldırıların bombalı araç ve canlı bomba saldırısıyla gerçekleştiği ifade edildi.

IŞİD ile bağlantılı Amak haber ajansı, Suriye'deki iki kentte düzenlenen saldırıların IŞİD militanları tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.