Suriye'de Annan Planı'nın yürürlüğe girmesinden sonra art arda gelen patlama haberlerine bu sabah bir yenisi eklendi.

 

Reuters haber ajansı İdlib kentinde meydana gelen patlamada en az 20 kişinin öldüğünü duyurdu. Ölenlerin çoğunun güvenlik personeli olduğu belirtildi. Ateşkese rağmen her gün onlarca kişi hayatını kaybetmeye devam ediyor.

 

Suriye İnsan Hakları Gözlemcileri Başkanı Rami Abdülrahim, patlamanın ordu istihbarat karargâhı yakınında meydana geldiğini söyledi.

 

Dün gece de başkent Şam'da patlamalar meydana gelmişti.

 

DÜN 14 CENAZE

Suriye resmi haber ajansı Sana'ya göre, Lazkiye, Humus, Şam, Şam Kırsalı ve İdlib’te yaşamlarını yitiren 14 asker dün Teşrin, Halep ve Zahi Ezrak Askeri Hastaneleriyle birlikte Haresta Polis Hastanesinde düzenlenen resmi törenlerle defnedildi.

 

LAZKİYE’DE 24 CENAZE

Humus’ta yaşamlarını yitiren 24 asker ise Lazkiye Bisnada Bölgesinde toprağa verildi. Cenaze törenine katılan Lazkiye Valisi Abdülkadir Muhammed el-Şeyh, Lazkiye Müftüsü Şeyh Gazel Gazel, Peder Cihad Nasif silahlı saldırılara tepki gösterdiler.

 

“NASRA CEPHESİ” MEYDAN PATLAMASINI ÜSTLENDİ

Kendini “Nasra Cephesi” olarak tanıtan radikal bir grup; bir intihar bombacısının geçen Cuma günü Şam’ın Meydan Semtinde gerçekleştirdiği eylemin sorumluluğunu üstlendi.

 

İntihar eylemcisi, Meydan Semtinde Zeynelabidin Camisi ve Ayşe Okulu yakınlarında Cuma namazının bitimine eş zamanlı olarak kendini havaya uçurmuştu. Asayiş güçleri ve sivillerden 9 kişi ölmüş, 26 kişi de yaralanmıştı. Ayrıca iki kişiye ait ceset parçaları toplanmıştı.

 

El Kaide örgütüne ait Şumuh el- İslam web sitesinde yayınlanan bir bildiride; eylemi düzenleyenin Ebu Ömer el-Şami olduğu ifade edildi.

 

Aynı grup; aralarında geçen Şubat ayının 12’sinde Halep’te ve Ocak ayının 6’sında Şam’da meydana gelen intihar eylemlerinin de bulunduğu birçok patlama eylemini üstlenmişti.