Suriye'den hükümet güçlerinin başkent Şam'ın doğusundaki dış mahallelerde çok sayıda isyancı savaşçıyı pusuya düşürüp öldürdüğü haberleri geliyor.

Hükümet kontrolündeki medya ölenlerin sayısını 175 olarak veriyor.

'İYİ PLANLANMIŞ PUSU'

Olay yerinde çekilen fotoğraf ve görüntü kayıtlarında kırsal bir alandaki tozlu bir yola serilmiş onlarca erkek cesedi, hükümet güçlerine ait tank ve zırhlı personel taşıyıcılar görünüyor.

Lübnan Hizbullah örgütünün denetimindeki el Manar televizyonu İslamcı milislerin Dera veya Kalamun dağlarındaki çatışmalara katılmak üzere Doğu Guta'dan ayrılırken pusuya düşürüldüklerini bildirdi.

Suriye devlet televizyonu ise alınan bir istihbarat üzerine "iyi planlanmış bir pusu" kurularak onlarca ‘İslam Tugayı’ mensubunun öldürüldüğünü söyledi ve ölenlerin çoğunun Suriyeli değil, Suudi, Katarlı ve Çeçen olduğunu öne sürdü.

 ‘İslam Tugayı’ Nusra Cephesine tabi bir grup. Nusra Cephesi de El Kaide bağlantılı bir oluşum.

İSLAMCI GRUPLAR BİRBİRİNİ DE ÖLDÜRÜYOR

Bu yılın başından bu yana isyancı grupların kendi aralarında yaşanan çatışmalarda ise yaklaşık 3 bin 300 kişinin öldüğü bildiriyor.

İngiltere merkezli muhalif Suriye Gözlemevi adlı insan hakları grubu tarafından yapılan açıklamada, "3 Ocak tarihinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve diğer İslamcı gruplar arasında başlayan çatışmalarda 3 bin 300 civarında kişi öldü" denildi.

Ölüm olaylarının çoğunun arabayla ya da diğer şekillerde yapılan bombalı saldırılar, intihar saldırıları ve çatışmalar sırasında meydana geldiği de kaydediliyor. (BBC)