Dera'da bomba yüklü araçla yapılan intihar saldırısında ölenler olduğu ve 20 kişinin yaralandığı duyuruldu. Dera El Balad adlı bölgedeki bir benzin istasyonu yakınında düzenlenen intihar saldırısında 2 kişinin öldüğü belirtildi.

 

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a yönelik yaklaşık bir yıldır süren ayaklanma ilk kez Dera kentinde başlamıştı.

 

EL KAİDE ÜSTLENMİŞTİ

Suriye'nin başkenti Şam'ın El- Meydan bölgesinde 6 Ocak'ta gerçekleştirilen ve 25 kişinin hayatına mal olan intihar eyleminin görüntüleri de geçen hafta yayınlamıştı.

 

Videoyu izlemek için TIKLAYINIZ

 

Suriye muhalefetinin önce kabul etmediği ve hükümetin yaptığını iddia ettiği saldırıyı El-kaide örgütünün Şam kolu üstlenmiş, saldırının görüntüleri de örgüt üyelerince internette paylaşılmıştı.

 

Daha önce, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden ve BM’den Suriye’deki insan kayıpları ile ilgili verilen rakamlarda El Kaide ve Özgür Suriye Ordusu’nun saldırılarında ölenlerin de isimlerinin yer aldığı iddia edilmiş ve bu konuda belgeler açıklanmıştı.

'SİYONİZMİ BIRAKIN, ESAD'I ÖLDÜRÜN'

Suudi Arabistan'daki şeyh Aid El Karni de geçen hafta, "Beşar Esad'ın İsraillilerden önce katli vaciptir" şeklinde fetva verdi.

 

El Arabiya'nın Sabq.org sitesine dayandırarak verdiği habere göre şeyh Aid El Karni verdiği fetvada "Tüm mezhep ve azınlıkların baskısından kurtulup özgürlüğe kavuşmak için Suriye halkının silahları kuşanarak başkanı Beşar Esad'ı büyük bir zevkle öldürmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

 

'ESAD'IN MEZHEBİ İSRAİL'DEN DAHA KÖTÜ'
Şeyh El Karni, Beşar Esad'ın meşruiyetini yitirdiğini söylediği konuşmasında çocukların katledildiğini, camilerin yıkıldığını da ileri sürdü. El Karni fetvasını şu sözlerle sürdürdü: "Bu yüzden Esad'ın katli vaciptir. Şu an için Beşar Esad’ın öldürülmesi İsraillilerin öldürülmesinden daha önemlidir. İsrail Başbakanı Ariel Şaron ile kıyaslandığında Esad, din sapkını mezhebinden ve kötü niyetinden dolayı Şaron’dan önce gelir ve ondan daha kötüdür. Golan’ı özgürleştirmekten kaçan haindir. Müslümanların katilidir ve idam edilmesi şarttır”.