Suriye'nin Halep kenti yakınlarında geçen haftalarda kaçırılan Filistin Kurtuluş Ordusu'na (FKO) mensup 14 kişinin İdlib kenti yakınlarında öldürüldüğü bildirildi.

 

Hürriyet'teki haber göre, adının açıklanmasını istemeyen bir Filistinli yetkili, geçen haftalarda Halep'teki evlerine dönen bir grup FKO mensubu askerin bilinmeyen bir yere kaçırıldığını ve 14'ünün kimliği belirsiz kişilerce öldürüldüğünü belirtti.

 

İdlib yakınlarında öldürülen 14 askerden bazılarının vücutlarında darb ve morluk izlerine rastladıklarını söyleyen yetkili, FKO mensuplarının öldürülmesini şiddetle kınadı.

 

Suriye'de yer alan Filistinliler, askerlik görevini Suriye ordusu yerine Filistin Kurtuluş Ordusu'na hizmet ederek yapıyor.

 

FİLİSTİN KURTULUŞ ORDUSU EYLEMİ KINADI

Suriye resmi haber ajansı Sana’ya göre Filistin Kurtuluş Ordusu (FKO) Genel Kurmay Başkanlığı dün yayınladığı bildiride; silahlı grupların Hama - Halep yolu üzerinde FKO’dan askerleri kaçırıp soğuk kanlılıkla öldürmelerini sert bir dille kınadı.

 

FKO Genel Kurmay Başkanlığı bildirisinde; yıllık izinlerini kullanan ve ailelerini görmeye giden Filistin Kurtuluş Ordusu'ndaki askerlerin kaçırılıp öldürülmelerini insanlık dışı bir terör eylemi olarak nitelendirdi.

 

Askerlerin silahsız masum insanlardan ibaret olduklarını belirten FKO; eylemin eli kanlı grupların kin, nefret ve kana susamışlıklarını ortaya koyduğunu vurguladı.