Suriye Hükümeti, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Rojava'nın doğusundaki Karaçok Dağı bölgesinde PKK ve PYD hedeflerine yönelik düzenlediği askeri operasyonu kınadı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, “uluslararası toplum ve BM’den, Türkiye’nin saldırganlığını ve Türk rejiminin terörizmi destekleyen politikalarını kınamasını” istedi.

Suriye devlet ajansı Sana’da yayınlanan, “Suriye Erdoğan’ın rejiminin Suriye topraklarına yönelik saldırganlığını kınıyor” başlıklı haberde, Dışişleri Bakanlığı’nın saldırıyı “en güçlü ifadelerle kınadığı” belirtildi.

Suriye Dışişleri’nden bir kaynak, saldırının “uluslararası hukuku, BM Şartı’nı ve iyi komşuluk ilişkilerini ihlal ettiğini” söyledi.

Haberde Suriye Dışişleri’nin, “Suriye’nin egemenliği, toprak bütünlüğü ve halkına yönelik ihlaller konusunda uyarıda bulunduğu” belirtildi.

Türkiye dün sabaha karşı, Suriye’nin Rojava bölgesinde, Haseke ile Kamışlı’ya yakın Karaçok Dağı’ndaki YPG mevzileri ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ndeki Şengal Dağı’nda bulunan, IŞİD’in Ezidi katliamına karşı YPG yardımıyla kurulan YBŞ’yi hedef almıştı.