Suriye ordusunun Rusya’nın desteğiyle IŞİD’in ‘kalesi’ olarak görülen Rakka’nın  sınırlarına girdiği belirtildi.

Russia Today'in (RT) El-Masdar News’e dayandırdığı habere göre, Suriye ordusu Hama ve Rakka vilayetlerinin sınırındaki Zakiye yolunu IŞİD’den geri aldı.

Ordu, 2 gün içinde Rakka’ya giden 35 kilometre genişliğindeki bir alanı da ele geçirdi.

Reuters haber ajansı da Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ni kaynak gösterdiği haberinde Suriye ordusunun Rusya’nın havadan destek verdiği bir operasyon sonucu Rakka vilayetinin sınırını geçtiğini aktardı.

'2014'TEN BERİ BİR İLK'

AFP de haberi, ’Suriye ordusu Ağustos 2014’ten beri ilk kez Rakka vilayetinin sınırları içine girdi’ ifadeleriyle duyurdu.

Daha önce Lübnan’da yayımlanan El Ahbar gazetesi Suriye ordusunun Rakka'ya 'gelecek haftalarda' varması beklenmese de kentin 50 kilometre batısındaki Tabka'ya ulaşmasının planlandığını yazmıştı.

AFP’ye göre Fırat Nehri üzerinde bulunan Tabka barajı, ABD’nin hava saldırılarıyla verdiği destekle kuzeyden ilerleyen Suriye Demokratik Güçleri’nin de ulaşmayı hedeflediği noktalardan biri.

Bu arada Rusya'nın BM Cenevre Ofisi'ndeki elçisi Aleksey Borodavkin, nisan ayında verdiği bir demeçte, Rakka'nın Suriye ordusunun hedefinde olduğunu, Rus savaş uçaklarının da bu harekatlarda ordu güçlerine destek vereceğini bildirmişti.

 (Kaynak: Sputnik)