Bass rejimine bağlı ordu birlikleri ile Lübnan Hizbullah’ına bağlı güçler Handerat Kampı'nın kontrolünü ele geçirdi. Suriye Arap Ordusu'nun Halep kent merkezindeki operasyonunda da ilerleme kaydettiği duyuruldu.

Rejim ve cıjatçı örgütler arasındaki ateşkes anlaşmasının sona ermesi ardından, iki gün önce başlatılan Halep operasyonunda Rejim ve ittifak halindeki güçleri ilerleme kaydetti.

Halep ketinin Kuzeyinde yer alan ve iç savaş öncesi Filistinli sığınmacıların kampı olarak kullanılan Handerat Kampı kısa süre önce çıhatçılardan, Rejim güçlerine geçti.

Halep’te bulunan Kürt yerleşimi Şeyh Maqsuda yönelik gerçekleştirilen saldırılarda, bölge yoğun çatışmalar ardından cıhatçılardan temizlendi.
 
Rejimin 15 bin kişilik bir güçle başlattığı Halep operasyonunda Rus savaş uçakları da kentin kuzey, güney ve doğusunda bulunan El Nusra, ÖSO, Ahrar'u Şam, Nurettin Zengi ve Ceyşul İslam örgütlerinin mevzilerini yoğun bir şekilde bombalıyor.

Rusya ve rejim uçakları son iki gün içerisinde 94 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Suriye’deki Filistinli mültecilerden oluşan ve Rejimin ittifak halinde olan Liva el Kudüs de yaptığı açıklamada Halep’te Şaer mahallesinden sonra Handerat kampını da denetime aldıklarını duyurdu.

KAYNAK: ANF