Suriye içindeki muhalif gruplardan Ulusal Koordinasyon Kurulu’nun Başkanı Hasan Abdulazim, Suriye krizinin bu yılın sonuna kadar çözüleceğini öne sürdü.

Filistin el-Hurra haber ajansının bildirdiğine göre, Ulusal Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Hasan Abdulazim, Amerika ve Rusya’nın Suriye krizinin bu yıl içerisinde siyasi çözümü konusunda görüş birliği içinde olduğunu söyledi.

ABD-RUSYA 'IŞİD TEHLİKESİ' KONUSUNDA ANLAŞTI

İki ülkenin ciddiyetinin geri kalan engellerin ortadan kaldırılmasına sebep olduğunu belirten Hasan Abdulazim, Amerika ve Rusya’nın IŞİD’in en büyük tehlike olduğu konusunda anlaştığını, kaos ve şiddetin tüm bölgeyi tehdit edecek olmasından dolayı da Suriye’de siyasi çözüm öngördüklerini iddia etti.

"CENEVRE 3'TEN ÖNCE ANLAŞMAYA VARILACAK"

Muhtemel bir Cenevre-3 Konferansı yapılması için hem Arap ülkeleri hem bölge ülkeleri hem de uluslararası tarafların çaba göstereceğini belirten Abdulazim, uluslararası ve bölgesel tarafların Cenevre-3’ten önce anlaşmaya varması gerektiğini ifade etti.

Hasan Abdulazim ayrıca Cenevre-3’ten önce Suriyeli tarafların anlaşabilmesi için Moskova ve Viyana’da da konferansların yapılacağını söyledi.

Kaynak: Yakın Doğu Haber