Suriye’nin Humus kentindeki gösterilerde güvenlik güçleri, protestocuları dağıtmak için gerçek mermi kullandı. Olaylarda en az 10 kişi öldü.

BEYRUT/AMMAN - Önceki Cuma günlerinde olduğu gibi bugün de Suriye’nin farklı kentlerinde hükümet karşıtı gösteriler düzenleniyor. İnsan hakları savunucusu Avukat Razan Zaytuna ülke genelinde en az 10 protestocunun öldürüldüğünü ileri sürdü.

Zaytuna ayrıca Halep'in güneyindeki Marat el Numan kasabasında tankların ateş açtığını söyledi. İnsan hakları savunucusu kasabada 3 kişinin öldürüldüğü haberlerinin geldiğini söyledi.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, güvenlik güçlerinin Humus'ta iki ayrı noktada toplanan göstericilere gerçek mermiyle müdahale ettiklerini açıkladı. Görgü tanıkları, kentte protestoculara ateş açılması üzerine biri çocuk 4 kişinin öldüğünü kaydetti.

Sahil kenti Banyas, Hama, Kamışlı ve başkent Şam'ın güney banliyösü Hacer El Esvad'da da binlerce kişinin katılımıyla gösteriler düzenlendiği bildirildi. Dera bölgesindeki Sanamin kasabasındaki olaylarda bir kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. 

İnsan hakları örgütleri, son 2 ayda, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad yönetimine karşı düzenlenen protesto gösterilerine karşı alınan sert önlemlerde 850'den fazla kişinin öldüğünü belirtiyor.

NTVMSNBC