Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Başkanı Rami Abdurrahman, Rusya'nın IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin öldürüldüğüne ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

Bağdadi'nin hayatta olduğunu savunan Abdurrahman, “Bağdadi yaşıyor ve Rusya tarafından onun öldürüldüğüne ilişkin açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Başkanı Rami Abdurrahman, Kuveyt El-Ray Gazetesine verdiği röportajda şu açıklamalarda bulundu.

Bağdadi’nin öldürülmesinin IŞİD üzerinde etkisi olmayacağını savunan Abdurrahman “Daha önce birçok IŞİD lideri öldürülmüştü ancak örgüt üzerinde bu derece etkisi olmamıştı. 2017 yılı IŞİD terör örgütünün Suriye'deki varlığının sonu olacak ve örgütün bu ülkedeki bölgelerde kontrolü sona erecek. Öyle ki Ebubekir Bağdadi'nin ölümünün IŞİD terör örgütünün dağılmasıyla bir ilgisi bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

IŞİD’in Rakka’da varlığının sona ereceğini söyleyen Abdurrahman, IŞİD liderlerinin Suriye sınırında saklandığını ifade ederek, “Büyük ihtimalle IŞİD terör örgütünün Rakka'daki varlığı bu yılın sonunda bitecek ve bunlardan bazıları Deyrezor'da kalacak. IŞİD terör örgütünün bir numaralı liderleri Irak ve Suriye'deki sınır bölgelerinde bulunuyor ve Bağdadi ise her yerde olabilir. Benim bu konuyla ilgili herhangi bir bilgim yok ve bu durum uluslararası istihbarat örgütlerinin bilgisi dahilindedir” diye konuştu.

(Kaynak: Tesnim Haber Ajansı)