Suriye’de ağırlığını YPG’nin oluşturduğu ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri, (SDG), IŞİD’in kalesi olan Rakka’ya 55 kilometre yakınlıktaki Tabka kentine ilk kez girdi.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Rakka harekatında kilit önem taşıyan ve nisan ayında kuşatılan stratejik Tabka kenti uzun süredir IŞİD’in kontrolündeydi.

SDG’nin internet üzerinden yaptığı açıklamaya göre, kentin batısındaki IŞİD mevzileri, burada önemli bir kavşak noktası ve güney bölgelerinin bir kısmı ele geçirildi. SDG açıklamasında, “Şu an kurtarılan mevziler temizleniyor” denildi.

‘YEDİ ÇOCUK, DÖRT KADIN HAYATINI KAYBETTİ’

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de SDG’nin kentin güneyindeki bir dizi noktanın kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu. Taaruz sırasında Amerikan uçaklarının yoğun hava desteği verdiği, bu sırada kentten kaçmaya çalışan yedi çocuk ve dört kadının hayatını kaybettiği de belirtildi.

Rakka’nın 55 kilometre güneybatısında bulunan Tabka, IŞİD için önemli bir üstü. Tabka harekatı Mart sonunda başlatılmış ve IŞİD üç koldan kuşatılmıştı. Tabka’nın ele geçirilmesi sonrası Rakka için ‘asıl savaşın’ başlatılacağı konuşuluyor