Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin elindeki Atarib yakınlarında bir camiye düzenlenen hava saldırısında çoğunluğu sivil 'en az 42 kişinin' hayatını kaybettiğini açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamasına göre, saldırıda 100'den fazla kişi de yaralandı.

Halep'in batısındaki bölgede bulunan caminin, cemaatin akşam namazını kılmak üzere toplandığı saatlerde hedef alındığı belirtildi. Bölgede ABD, Suriye ve Rusya uçakları Bölgede Suriye rejimi ve Rusya uçakları sık sık hava operasyonları düzenliyor.

ABD de dün bir hava saldırısı gerçekleştirerek bazı El Kaide militanlarını öldürdüğünü ancak bir camiye saldırmadığını duyurdu. Albay John J. Thomas, "Biz herhangi bir camiyi hedef almadık. Bir camiden 15 metre uzakta militanların sıklıkla buluştuğu bir binayı hedef aldık. Fakat cami hâlâ ayakta" diye konuştu.

Atarib Türkiye sınırına yaklaşık 20 km mesafede bulunuyor. Dün de başkent Şam'da iki intihar saldırısı düzenlenmiş, Adalet sarayına düzenlenen saldırıda en az 30 kişi ölmüştü. Şam'da Cumartesi günü düzenlenen iki intihar saldırısında da 40 kişi ölmüştü.

Suriye'de, Devlet Başkanı Beşar Esad aleyhtarı gösterilerin 15 Mart 2011'de başlamıştı. İç savaşta bugüne dek 320 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği, 11 milyon kişinin de evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtiliyor. (Kaynak: BBC Türkçe)