Eski Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı General Vyaçeslav Trubnikov, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması için Beşar Esad’ın görevde kalmasını gerektiğini savundu.

Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini ifade eden Trubnikov, "Suriye'nin dağılması Ortadoğu'da büyük karışıklıklara neden olur, Kürdistan kurulur" dedi.

BaltNews.lv haber ajansına konuşan Trubnikov, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın meşruluğunun oldukça önemli olduğunu savundu.

Trubnikov, "Önemli olan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın meşruluğu ve bundan vazgeçmek mümkün değil. Esad yasal olarak başkan. Esad bulunduğu küçük bir bölgeden bile ülkenin birliğini sağlıyor. Mossad'daki 'sevimli meslektaşlarım', Suriye'nin tek devlet olması gerektiğini kabul ediyor. Suriye'nin dağılması Ortadoğu'da büyük karışıklıklara neden olur, Kürdistan da kurulur" ifadelerini kullandı.

'İSRAİL BU KONUDA RUSYA'YI DESTEKLİYOR'

Eski SVR Başkanı, "İsrail bu konuda kesinlikle Rusya'yı destekliyor. Suriye'nin tek devlet olarak devam etmesini korumak lazım" dedi.

(Kaynak: Sputnik)