Süleymaniye’nin Dukan ilçesine bağlı Piremegrun kasabasındaki KDP, KYB, Goran ve Komel’e ait parti binaları ile asayiş ve trafik polisi noktaları ateşe verildi. 
 
Kürdistan Bölgesi’ndeki bazı il ve ilçelerde maaşların gecikmesi, maaş erteleme sistemi ve temel hizmetlerin olmamasıyla ilgili protesto gerçekleşti. Bazı kurumlarda çalışan memurlar işe gitmedi.
 
Gösteriler Süleymaniye, Halepçe ve bu iki ile bağlı merkezlerde düzenlendi. Piremegrun kasabasında ise gösteriler şiddet eylemlerine dönüştü.
 
Rûdaw’a konuşan Piremegrun Asayiş Müdürü Sirwan Serhed, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Değişim Hareketi (Goran) ve Kürdistan İslami Topluluk (Komel) partilerinin binaları ile asayiş ve trafik polisi noktalarının ateşe verildiğini söyledi.
 
Sirwan Serhed, göstericilerin Piremegrun Elektrik Santraline doğru yürüyüşe geçtiğini ve durumun gergin olduğunu kaydetti.
 
Kentin merkezi noktalarından olan Salim Caddesi’ne ulaşmak isteyen göstericilerle güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. 

Parti binalarına yürümek isteyen göstericilere polisin engel olmasıyla yaşanan çatışmada iki taraftan da hafif şekilde yaralananlar oldu.

Kaynak: Rudaw