Kudüs'teki sinagoga dün düzenlenen saldırıda yaralanan bir polis, tedavi gördüğü hastanede öldü. Böylece ölü sayısı 7'ye ulaştı. 

İki Filistinli sinagogu satır ve tabancayla basmış, 4 haham olay yerinde hayatını kaybederken 8 kişi de yaralanmıştı. Saldırganlar polis tarafından ölü ele geçirilmişti.

Yaralılar arasında bulunan 30 yaşındaki Dürzî kökenli bir polisin tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Olayda hayatını kaybeden hahamlardan 3'ünün ABD, diğerinin ise İngiltere vatandaşı olduğu belirtildi.

Öte yandan geçen ay bir tramvay durağına aracıyla dalarak biri 3 aylık bebek 2 kişinin ölümüne yol açan Filistinlinin Doğu Kudüs'teki evi yıkıldı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, misilleme olarak Filistinli saldırganların evlerinin yıkılması talimatını vermişti. Saldırıyı Filistin Halk Kurtuluş Cephesi örgütü üstlendi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin özerk yönetimi lideri Mahmud Abbas ve Hamas örgütünü şiddeti kışkırtmakla suçladı. Hamas'tan yapılan açıklamada ise saldırı memnuniyetle karşılandı ve yeni misilleme eylemleri çağrısında bulunuldu. DW