Pakistan’ın İslamabad yakınında bulunan Rawalpindi kentinde düzenlenen bombalı saldırıda 13 kişi öldü, aralarında çocukların da bulunduğu en az 30 kişi de ciddi şekilde yaralandı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Rawalpindi’de bulunan Şii camisi Kasr Şebir’de gerçekleşen saldırının, intihar saldırısı olabileceği belirtildi.

Çeşitli kaynaklardan gelen bilgilerde, intihar bombacısının, Muharrem matemi için yas tutmaya gelen Şiilerin arasına girmeye çalışırken aranmak istenmesi sonucu kendini patlattığı bildirildi.

Alanın etrafına şerit çeken güvenlik görevlileri, elektrik kesintisi yüzünden olay yerinde araştırma yapmakta zorluk çekti.

Olay yerinde toplanan birkaç Şii de, ufak çaplı protesto gösterileri yaptı.

Saldırı, herhangi bir grup tarafından üstlenilmezken, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Başbakan Raca Pervez Eşref tarafından kınandı.

Saldırının gerçekleştiği Rawalpindi kenti D-8 Zirvesinin yapıldığı başkent İslamabad ile iç içe olması nedeniyle önem taşıyor.

Pakistan'da hükümet, Şiilerin matem ayı Muharrem'de kanlı eylemlerin önüne geçmek amacıyla hafta sonunda güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkartmıştı.