Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinin ardından dönüş yolunda uçakta gazetecilere New York Başsavcısı Preet Bharara ve hakim Richard Berman’ın Türkiye’de daha önce Fethullah Gülen Grubu tarafından ağırlandığını ileri sürmüştü.

Savcı Preet Bharara, Erdoğan’a yanıt verdi.

Bharara, Türkiye’de daha önce Gülen Grubu tarafından ağırlandığını ileri süren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Gülen adını hiç duymamıştım, Google’dan baktım. Hayatımda Türkiye’ye ayak basmışlığım yok” karşılık verdi.



“GÜLEN’İN ADINA GOOGLE’DAN BAKTIM”

Erdoğan’ın bir süredir birçok sorunun kaynağının ABD’de yaşayan Fethullah Gülen olduğunu dile getirdiklerini, kendisinin de Gülenci olduğu iddialarını ortaya attıklarını söyleyen Bharara, şöyle konuştu:

“Benim Gülen takipçisi olduğum iddialarına kadar Gülen adını hiç duymamıştım, Google’dan baktım. Hatırlarsınız birkaç ay önce Türkiye’de darbe girişimi oldu.

“Geçen hafta, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, benim adımı vererek, beni Türkiye’de darbe girişiminde bulunanlarla yiyip içmekle suçladı.

“Bu girişim yüzlerce kişinin de ölümüne yol açtı. Türkiye’nin güzel bir ülke olduğunu duyarım ama hayatımda Türkiye’ye ayak basmışlığım bile yok.”