Suriye devlet televizyonunda yer alan haberlere ve Rus Ordusu tarafından yapılan açıklamalara göre, Şam'da “sessizlik rejimi” 48 saat süreyle uzatıldı. Cuma günü ilan edilen ateşkes böylece ikinci kez uzamış oldu. 

Deutsche Welle’nin haberine göre; Şam'da geçerli olan ateşkes henüz Halep'i kapsamıyor. Halep'te yaşayan Suriyeliler top ve roket atışlarına maruz kalmaya devam ediyor.

Cenevre'de BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile Suudi Arabistanlı ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla görüşen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, çatışmaların sona erdirilmesi için “önümüzdeki saatlerde yoğun bir biçimde çalışılacağını” ifade etti. 

Kerry, Halep'te Esad’a bağlı güçlerin hava saldırılarına son vermesi ve ülke çapında imzalanan ateşkese uyması için Rusya'nın devreye girmesini umduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili olarak Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir telefon görüşmesi yaptığını ifade eden Kerry Suriye çapında yeniden ateşkesin sağlanmasından umutlu olduğunu ancak henüz uzlaşmanın sağlanamadığını belirtti.