PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Türkiye’nin YPG’ye karşı lobicilik faaliyeti kapsamında ABD’de çok sayıda Kongre üyesine para ödediğini ileri sürdü. 

Müslim, ‘Türkiye’nin bu yolla Amerikan hükümetinin en tepe noktalarına sızdığını’ savundu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre Müslim, ABD Başkanı Donald Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’in, Türkiye lehine lobi yaptığı sırada Rakka’da YPG ile ortak operasyon kararını ertelemesini Newsweek’e değerlendirdi. Bu durumun ‘Ankara’nın iktidarın en tepelerindeki nüfuzunun boyutunu gösterdiğini’ söyleyen Müslim, “Türkiye hükümeti çok fazla para ödüyor, sesleri çok çıkıyor. ABD’de Kongre üyeleri ve etkili insanlar arasına yaygın biçimde nüfuz ettiklerini düşünüyoruz” dedi. Müslim, Türkiye’nin onlarca Kongre üyesine politikalarını desteklemesi için para verdiğini öne sürdü.

MICHAEL FLYNN KİMDİR?

Emekli bir general olan Michael Flynn, kampanya sırasında Donald Trump’ın danışmanıydı. Türkiye’de, Amerikan başkanlık seçimlerinin düzenlendiği gün yayınlanan ‘Fethullah Gülen’i iade etmeliyiz’ konulu makaleyle tanındı. Flynn seçimlerden sonra ulusal güvenlik danışmanlığı görevine getirildi ama Rusya’yla yakın ilişkileri ve bu konuda Başkan Yardımcısı Mike Pence’e yalan söylediği iddialarının ardından istifa etti. Hakkındaki soruşturma sürerken, AK Parti’ye yakın Türk işadamı Kamil Ekim Alptekin’den lobicilik faaliyetleri için en az 550 bin dolar para aldığı ortaya çıktı. Flynn’in Rusya ve Türkiye’yle ilişkilerine dair soruşturma, şu an ABD gündeminin bir numaralı konularından