Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın daveti üzerine Moskova’da bulunan PYD heyeti, bir dizi görüşme yaptı. PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’in 18 Aralık günü Rusya Parlamentosu’nda bir konuşma yapması bekleniyor.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, PYD Avrupa Temsilcisi Ebdulselam Ehmet ve PYD Fransa Temsilcisi Dr. Xalid İsa’dan oluşan PYD heyeti, 16 Aralık günü Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile görüştü.

Toplantıya ilişkin ANHA’ya açıklamada bulunan Xalid İsa, genel olarak Suriye’deki durum ve Ocak ayında yapılması öngörülen Cenevre-2 toplantısının konuşulduğunu söyledi.  İsa, Rus yetkililerin Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ın Cenevre-2 toplantısında Kürtlerin gündem olmaması için Amerika nezdinde baskı uyguladığını söylediğine dikkat çekti.

Rus yetkililerin Kürtlerin Cenevre-2’ye katılımını desteklediklerini ifade eden İsa, “PYD’nin Cenevre toplantısından dışlanmasının mümkün olmadığını da söylediler” dedi.

PYD heyetinin bugün Moskova’daki Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret ederek Kilise yetkilileri ile görüşeceği bilgisini veren İsa, Rusya parti ve örgütleri ile görüşmelerin süreceğini belirtti.

İsa, PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’in 18 Aralık Çarşamba günü Rusya Parlamentosu’nda Suriye ve Batı Kürdistan’daki gelişmelere ilişkin konuşma yapacağını söyledi.

HEYET CENEVRE’YE GİDECEK

PYD heyeti, 19 Aralık günü de Rusya’dan Cenevre’ye uçacaklar.  20 Aralık’tan itibaren Cenevre’de bir dizi temaslarda bulunacak olan heyet, 21 Aralık’ta Çinlilerin talebi üzerine Çinli yetkililerle görüşecek. (ANF)