PYD Lideri Salih Müslim, koalisyon güçlerinin hava saldırılarının çok etkili olduğunu, kısa zamanda Kobani'nin kurtuluşunu dünyaya duyuracaklarını söyledi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Duhok kentinde siyasilerle görüşmelerini sürdürüyor.

Müslim, toplantı çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin daveti üzerine Irak'a geldiğini söyledi.

Kobani'deki (Aynul Arab) son durum hakkında bilgi veren Müslim, savaşın kendi lehlerine dönüştüğüne dikkati çekerek, "Koalisyon güçlerinin, IŞİD hedeflerine yönelik saldırıları çok etkili oldu. Kısa zamanda Kobani'nin kurtuluş müjdesini dünyaya duyurmayı ümit ediyoruz" dedi.

Müslim, bir soru üzerine IKBY'nin, Kobani'ye yönelik yardımlarının istenen düzeyde olmadığını, daha fazla destek beklediklerini kaydetti.

Türkiye'nin komşuluk görevlerini yerine getirmediğini savunan Müslim, "Umuyoruz ki Türkiye, önümüzdeki süreçte koalisyon güçlerinin yanında etkin bir rol üstlenerek, IŞİD'e karşı olduğunu ispatlar" diye konuştu.

'ANKARA PRATİKTE BİR ŞEY YAPMADI'

Ankara'daki temasları hakkında da bilgi veren Müslim, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmediğini, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile bir araya geldiğini aktardı.

Salih Müslim, görüşmenin içeriğiyle ilgili şunları söyledi:

"Orada IŞİD'e yönelik operasyon yapacaklarını söylediler. IŞİD'in büyük bir tehdit ve tehlike olduğunu belirttiler. Ancak pratikte bir şey yapmadılar."

PYD'nin, Suriye'de IŞİD'e karşı savaşmak isteyen diğer Kürt hareketlerine izin vermediği iddialarına ilişkin ise Müslim, kimsenin yolunu kesmediklerini, kapıların açık olduğunu, isteyen herkesin Suriye'de savaşabileceğini ifade etti.

Savaşın sadece Kobani'de olmadığına belirten Müslim, destek vermek isteyenlerin Serekani, Cez'a ve diğer cephelere gidebileceğini dile getirerek, "Kendini korumak isteyen, kimseden izin almaz. Ülkesini savunmak isteyenler, buyursun savaşsın" diye konuştu. (Kaynak: Haberler.com, ANF)