Kobani’ye yönelik IŞİD’in saldırısına ilişkin bilgi veren YPG Basın Merkezi, çatışmalarda 30 çete üyesinin öldürüldüğünü duyurdu.

Suriye'deki Kürt siyasi hareketi Demokratik Birlik Partisi (PYD) Lideri Salih Müslim de, IŞİD militanlarının Kobani'ye Türkiye'den sızdığı iddialarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Müslim, bu konuda iddiaların araştırıldığını söylerken, sağ ele geçirilen militanlar olduğunu ve onların her şeyi anlatacağını dile getirdi.

Müslim, bu konudaki kuşkuların güçlü olduğunu öne sürerek, "Gelen militanların çoğu Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) giysileriyle sızmışlar. Demek ki onlardan bazıları yardım etmiş, ama nereden, nasıl geçtikleri araştırılıyor" diye konuştu.

"Bunların kuzeyden Kobani'ye girdikleri söyleniyor" diye sözlerini sürdüren Müslim, "Kuzeyde neresi var? Bir sınır var. Yani Türkiye'den girmedikleri gibi kesin bir dille de konuşmayalım" dedi.

YPG'nin sağ ele geçirdiği bazı IŞİD militanları olduğunu aktaran Müslim, "Şimdi bunlar her şeyi anlatacaklar. Bu nedenle kesin bir şey söyleyemiyorum şimdi" dedi.

"PYD'Yİ SUÇLAYAN AÇIKLAMALAR KUŞKULARIMIZIN DAYANAĞI"

Müslim, militanların Türkiye'den geçtiklerine ilişkin kuşkuların büyük olmasının nedenini ise şöyle açıkladı:

"Kuşkular daha çok orada (Türkiye) çıkan beyanatlara, demeçlere dayanıyor. Gazete manşetlerinde PYD 'şöyle yapmış' suçlamalar, tehditler falan yapılınca insanlar artık sen bir şey yapıyormuşsun gibi görüyor. Ondan sonra da bu olay oluyor ve kuşkularımız ister istemez oraya gidiyor. Yakın zamanda her şey çözülür."

"KOBANİ'Yİ ELE GEÇİREMEZLER"

Bu tür örgütlerin, halkı korkutmaya çalıştığını belirten Müslim, "Kalkıp böyle Kobani'yi tekrar ele geçirmeye imkanları olamaz artık. Bunu ne yapabilirler ne düşünebilirler" diye açıklamalarını sürdürdü.

Müslim, bu tür eylemlerin ise, oradaki halkı terörize etmek, kışkırtmak amaçlı olduğunu savundu.

(Kaynak: ANF, Cumhuriyet)