Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in Ürdün’de sürgün hayatı yaşayan kızı Raghad Hüseyin, IŞİD’in kazandığı zaferden memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Raghad Hüseyin, babası Saddam Hüseyin’in 2006 yılında idam edilmesinin ardından sürgünde yaşadığı Ürdün’de Al-Quds gazetesine konuştu.

Saddam Hüseyin’in memleketi olan Tıkrit’in Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarınca ele geçirilmesinden mutluluk duyduğunu belirten Hüseyin, “Bütün bu zaferleri gördüğüm için mutluyum. Bu, babamın ve amcam İzzet el Duri’nin savaşçılarının zaferi” açıklamasında bulundu. Saddam'ın sağ kolu olarak bilinen İzzet el Duri Irak hükümetinin yasakladığı Baas Partisi'nin liderliğine 2007 yılında getirilmişti.

Saddam Hüseyin’in büyük kızı olan Raghad, “İçim rahat. Bir gün Irak’a geri dönüp babamın mezarını ziyaret edeceğim. Belki bu hemen olmayacak ama kesinlikle olacak” dedi.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki 2006 yılında göreve geldiğinde ilk iş olarak Raghad Hüseyin ve İzzet el Duri’nin arananlar listesinde olduğunu açıklamıştı. El Duri listenin birinci sırasında, Raghad ise 16'ncı sırasında bulunuyoru.

Ürdün Kraliyet Ailesi Saddam Hüseyin’in devrilmesinden sonra aile üyelerine olanlara sığınma hakkı tanımıştı. (Hürriyet)