Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın Suriye'nin Halep kentinde muhalifler tarafından sivillere yönelik gerçekleştirilen kimyasal saldırıyı güçlü bir dille kınadığına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada 30 Ekim tarihinde Halep'in batısındaki Hemdaniye ve Dahiyet El-Esad bölgelerine içinde kimyasal maddeler karıştırılmış top mermilerinin atıldığı ve 35 kişinin zehirlendiği ve pek çoğunun hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Sivillere yönelik kullanılan bu saldırı tekniğinin ilk kez uygulanmadığı ve güçlü bir dille kınandığı da belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ayrıca Halep'te muhalifler ve teröristlerin birbirinden ayrılmasının gerekliliğinin bir kez daha altı çizildi.

Suriye ordusu, Fetih el Şam Cephesi militanlarının cuma gününden bu yana Halep'te düzenlediği saldırılarda en az 84 kişinin öldüğünü, yaklaşık 300 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Cuma gününden bu yana Fetih el Şam ve ile ittifak kuran bazı muhalif gruplar, Suriye ordusunun cephelerine yönelik şiddetli saldırılar düzenliyor. Suriye ordusu, Halep'teki insani mola sırasında yaklaşık 8 bin silahlı unsurun gizlice şehrin kuzey ve güneyine konuşlandığını belirtmişti.

MİSTURA’DAN TEPKI

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, muhaliflerin Halep'te sivilleri hedef aldığı yönündeki haberler karşısında dehşete düştüğünü söyledi.

Mistura, “acımasız” ve “rastgele” roket saldırıları sonucu son 48 saat içinde Halep’in batısında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini söyledi.

Mistura, böyle saldırıların “savaş suçu” sayılabileceğini belirtti.