Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya ve Suriye ordusuna ait uçakların 13 gündür Halep'te hiçbir operasyon düzenlemediğini savundu.

Gazetecilere açıklama yapan Konaşenkov "Rusya ve Suriye ordusuna ait uçaklar 13 gündür Halep üzerinde uçmuyor. Buna karşın, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon son 24 saatte Irak'ta milyonlarca insanın yaşadığı Musul kentinde yerleşim birimlerine 9 hava saldırısı gerçekleştirdi" dedi. Konaşenkov saldırılardan ikisinin B-52H uçağıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

‘12 SURİYELİ GÜVENLİ BÖLGELERE ULAŞTI'

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov Halep'teki militanların ev ve insani koridorları bombalamaya devam ettiğini söyledi. Sözcü "Ancak bu gece El Maşarka'daki insani koridorlardan biri sayesinde 12 Suriyeli güvenli bölgelere ulaşabildi. Suriyeliler, kurtulmalarının saha komutanlarından birine kişi başı 150 bin Suriye lirası (300 dolar) rüşvet vermeleri sayesinde olduğunu belirtti. 1.8 milyon lirayı toplamak için bu 3 ailenin tüm eşyalarını satması gerekmiş" dedi.

'KİMYASAL' İDDİASI

RİA Novosti'ye konuşan bir milis, cihadçı grupların Halep'teki saldırılarda kimyasal silah kullandığını söyledi.

Eski adı El Nusra Cephesi olan Fetih el Şam Cephesi militanları ve bazı muhalif grupların önceki gün Halep'te başlattığı saldırı sürerken, RİA Novosti'ye konuşan bir milis Suriye ordusunun Halep'in güneybatısındaki mevzilerine zehirli gazla doldurulmuş füzeler atıldığını aktardı.

Adı belirtilmeyen kaynak şu ifadeleri kullandı: "Militanlar El Esad askeri akademisi yakınlarında bize içini zehirli gazla doldurdukları ve kendi yapımları olan füzeler attılar. Tam olarak hangi kimyasalın kullanıldığını söylemek ise zor."

AL MAYADEEN: 1 ÖLÜ, 30 YARALI

Bu arada Al Mayadeen televizyonunun aktardığına göre kimyasal saldırı nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı. Fetih El Şam’ın dün gece Halep’te Suriye ordusu mevzilerine düzenlediği saldırıda en az 5 kişi ölmüş, 7 kişi de yaralanmıştı. (Kaynak: sputniknews.com)