Gürcistan’ın Rusya ile İlişkiler Özel Temsilcisi Zurab Abaşidze, Rusya Dışişleri temsilcisi ile yakın bir zamanda masaya oturacağını açıkladı.

Zurab Abaşidze 10 Aralık’ta Tiflis’te yaptığı açıklamada, Rusya ile görüşmenin büyük ihtimalle, yakın bir zamanda Cenevre’de olacağını kaydetti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da aynı gün Abaşidze ile görüşeceğini açıkladı. Sergey Lavrov’un, Gürcistan tarım ürünlerinin Rusya pazarına geri dönmesi ve iki ülke arasında düzenli havayolu ulaşımının yeniden başlamasının konularının görüşülmesi hakkındaki ifadelerini memnuniyetle karşılayan Abaşidze, Gürcistan’ın, RF Dışişleri Bakanlığı ile yapılacak bu görüşmeye herhangi bir ön koşul olmadan gideceğini ve aynı tutumu karşı taraftan da beklediklerini belirtti.

Gürcistan Dışişleri Bakanı Maya Pancikidze 11 Aralık’ta yaptığı açıklamada, söz konusu görüşmenin belirli teknik konuları kapsayacağını, Abhazya ve Güney Osetya konusunun gündemde olmayacağını belirtti. Bilindiği gibi Abhazya ve Güney Osetya’nın  Gürcistan’dan ayrılarak tek taraflı bağımsızlıj ilanları ve bu süreçte Rusya’nın desteğini almaları Rusya-Gürcistan arasında kısa süren bir savaşa da neden olmuştu. Bölgede bu 4 ülke arasındaki ilişkiler hala belirsizliğini koruyor.

Gürcistan’da son genel seçimlerde ABD, AB ve Batı yanlısı Cumhurbaşkanı Mihail Şaakaşvili’nin partisi parlamento seçimlerini kaybetmişti. Rusya’yal yeniden iyi ilişkiler kurmayı hedefleyen Milyarder Bidzina İvanişvili’nin lideri olduğu Gürcistan Rüyası adlı koalisyon oyların yüzde 54’ünü almıştı.