Rusya'nın BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Aleksey Borodavkin Suriyeli Kürtlerin Cenevre görüşmelerine katılmasına ilişkin, ” Türkiye'nin bu görüşmeleri bozması yönündeki açıklamalarının şantaj olduğunu BM'ye de Amerikalılara da söyledik. Bu kesinlikle kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Aleksey Borodavkin, yarın başlaması beklenen Cenevre-3 görüşmelerine ilişkin basına açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan destekli Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Yüksek Müzakere Komitesi'nin yaptığı ateşkesin 2 haftalık olduğu yönündeki açıklamaların kabul edilemez olduğunu belirten Borodavkin, "Ateşkes, sağlam bir barış kuruluncaya kadar sürmeli" dedi.

Kürtlerin görüşmelere katılımına ilişkin de konuşan Borodavkin, şunları kaydetti: "Kürtlerin görüşmelerde temsil edilmesini talep ediyoruz. Suriyeli Kürtlerin görüşmelere katılması durumunda Türkiye'nin bu görüşmeleri bozması yönündeki açıklamalarının şantaj olduğunu BM'ye de Amerikalılara da söyledik. Bu kesinlikle kabul edilemez."