Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yurt dışına asker göndermek için parlamentonun üst kanadı olan Federasyon Konseyi’nden onay istedi. Konsey de oybirliğiyle askerlerin Suriye’ye gönderilmesine onay verdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Şam yönetiminden gelen talep doğrultusunda Suriye’ye asker gönderilmesi için Federasyon Konseyi’nden onay istemişti.

Kremlin İdaresi Başkanı Sergey İvanov, askerlerin Suriye’de düzenlenecek hava operasyonlarında görev alacağını açıkladı.

İvanov ayrıca Suriye’de IŞİD mevzilerini bombalayan ABD öncülüğündeki koalisyonun aksine Rusya’nın Suriye’ye Şam tarafından ‘davet edildiğini’ belirtip, ”Dolayısıyla uluslararası hukuka uygun hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya bugüne kadar Suriye yönetimine terörle mücadele edebilmesi için askeri yardımların yanı sıra askeri danışmanlarını da gönderiyordu.

Rusya, Suriye, İran ve Irak’ın, Bağdat’ta kurulan bir koordinasyon merkezi aracılığıyla IŞİD’e karşı mücadeleyi daha etkin hale getirmeyi amaçladığı ifade edilmişti.