Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, Rusya'dan asker isteme sinyali verirken, IŞİD saflarındaki Rus savaşçılardan kaygılarını dile getiren Moskova, Suriye hükümeti istediği takdirde Suriye'ye asker gönderebileceğini açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Suriye istediği  takdirde Rusya’nın Suriye’ye asker göndermeyi düşünebileceğini açıkladı. Peskov, Moskova’nın Suriye hükümeti ile yürüttüğü işbirliği ve koordinasyon çerçevesinde askeri birlikler göndermeyi değerlendirebileceğini dile getirdi. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Perşembe günü rejimin gerekli görmesi halinde Rusya’dan ordunun yanında savaşacak asker isteyebileceğini söylemişti. 2013’ten bu yana Hizbullah’ın büyük desteğini alan Suriye ordusunun, hâlâ tek başına savaşabilir bir durumda olduğunu söyleyen Muallim, ordunun sadece nitelikli silah ve mühimmata ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Suriye ordusundan bir yetkili Perşembe günü, Rusya’nın sağladığı yüksek performanslı yeni silahları kullanmaya başladıklarını duyurdu. Ordunun son aylarda bu silahları kullanmak için eğitim gördüğünü belirten askeri yetkili, bugün itibaren ordunun yeni Rus silahları kullanmaya başladığını kaydetmişti.

RUSYA, SURİYE’DE ASKERİ VARLIĞINI ARTIRDI

ABD, Suriye'de askeri varlığını artırmakla suçladığı Rusya'nın müttefiki Esad'ın kalesi Lazkiye'de bir hava üssü kurduğunu söylemişti. Uçaklarının insani yardımın yanı sıra askeri destek de taşıdığını kabul eden Rusya, karada savaşan askerlerinin olmadığını açıkladı. Suriye hava sahasında operasyon başlatmak üzere gibi görünen Rusya 'istenmeyen olayların' yaşanmaması için' ABD ile askeri koordinasyon istemişti. (Al Jazeera)