Rusya, IŞİD'in Suriye'deki mevzilerini bu kez Akdeniz'de bulunan ‘Rostov-na-Donu' adlı denizaltıdan fırlattığı füzelerle vurdu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rostov-on-Don isimli denizaltıdan attıkları kruz füzeleriyle, Rakka'da iki ayrı noktayı hedef aldıklarını belirtti.

Şoygu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede, "Sonuç itibariyle hem savaş uçaklarımız hem de denizaltı filomuz başarılı saldırılar gerçekleştirdi, tüm hedefler vuruldu. Kalibr seyir füzesi bir kez daha uzun menzillerde ne kadar etkin olduğunu sergiledi" diye konuştu.

Bakan, "Hedefte, Rakka'daki iki büyük terörist merkez vardı. Mühimmat deposuna, mayın fabrikasına ve elbette petrol altyapısına oldukça önemli zarar verildiğini tam emin bir şekilde söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Füzeler IŞİD'in kontrolündeki kentte bulunan bir silah deposunu ve petrol tesisini vurdu.

Rusya Suriye'deki hava saldırılarına Eylül ayında başlamıştı. Moskova talebin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan geldiğini ifade ediyor.

Suriye'de hava saldırıları düzenleyen ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, Rusya'nın alımlı muhalif grupları da hedef aldığını iddia ediyor.

İddiaları reddeden Kremlin, sadece "teröristleri" vurduğunu söylüyor.