Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, "Suriye'deki ateşkes sürecini olumsuz etkileyip istikrarı bozan faktörlerden biri, Ankara'nın teröristleri silah, mühimmat ve ilaçla 'beslemesi.' Ayrıca Türkiye'deki hastanelerde yaralı teröristler hâlâ tedavi ediliyor" dedi.

Gerasimov, Moskova'da düzenlenen 5. Uluslararası Güvenlik Konferansı'nda konuştu.

Gerasimov, Suriye'deki Rus askeri danışmanların işlevine de değindi: "Rus askeri danışmanlar, Suriye ordusu komutanlarına militanlara yönelik operasyonların planlanmasına ve askeri güçlerin eğitilip hazırlanmasına yardım ediyor."

'ABD IRAK VE LİBYA'YI TERÖR YUVASINA ÇEVİRDİ'

Diğer taraftan Gerasimov, ABD'nin bazı Arap ülkelerinin iç işlerine karışmasının sonuçlarına da değinip bu 'demokratikleştirme' girişimlerinin Irak ve Libya'yı 'terör yuvasına' çevirdiğini söyledi.

"Irak'ın işgali, bir liderin daha devrilmesi ve bu ülkenin silah zoruyla 'demokratikleştirilmesi', dağıtılan ordusunun ve yerinden edilen siyasi elitlerin IŞİD'in çekirdeğini oluşturmasına sebep oldu. Libya'nın ise artık fiilen bir devlet olduğu söylenemez ve bu ülke IŞİD ve diğer terörist grupların yuvası haline geldi" ifadelerini kullanan Gerasimov, şu vurguyu yaptı: "Avrupa şimdi Arap ülkelerini istikrarsızlaştırmanın bedelini göçmen kriziyle ödüyor."

(Kaynak: Sputnik)