Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, müzakere sürecinin başlaması ve Suriye'de barış içinde bir yaşama dönüş beklentilerinin belirsiz süreyle ertelendiğini açıkladı.

Moskova'da Rus subaylarla yaptığı toplantıda konuşan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Batı'nın Suriye'de şiddete başvuran radikal dincileri dizginleyemediğini savundu.

​Suriyeli muhaliflerin ve destekçilerinin barış görüşmesi şansını heba ettiğini söyleyen Sergey Şoygu, "Batılı meslektaşlarımız için kiminle savaştığını belirleme zamanı: Teröristlerle mi yoksa Rusya'yla mı?" dedi.

Şoygu, Rusya'nın ve Suriye'nin hava saldırılarına ara vermesine rağmen Batılı hükümetlerin desteklediği grupların Halep'te sivillere saldırdığını iddia etti.

LAVROV'DAN ABD'YE ÇAĞRI

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'den hâlâ Suriye'deki ılımlı muhalifleri teröristlerden ayıracağı yönündeki taahhüdünü yerine getirmesini beklediklerini söyledi.
 
Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gerçekleştirdiği seyahat kapsamında Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'la bir görüşme gerçekleştiren Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, bir kez daha ABD'ye çağrıda bulundu.

Lavrov, "Bu kararı (Suriye'deki muhaliflerin terörist gruplardan ayrılması yönündeki karar) kabul ettiğimiz zamanı çok iyi anımsıyorum. O zaman (ABD Dışişleri Bakanı) John Kerry çözümün parçası olmayı isteyen herkesin teröristlerden derhal ayrılması gerektiğini söylemişti" dedi.