Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov, Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) desteklemek için Suriye'deki terörist gruplara günde 30-40 hava saldırısı düzenlediklerini söyledi.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, düzenlediği basın toplantısında, Suriye ordusuyla birlikte militanlara saldıran ÖSO savaşçılarının sayısının giderek arttığını söyledi. Gerasimov, şu anda 5 binden fazla ÖSO üyesinin cihatçılara karşı ordunun yanında çatışmalara katıldığını belirtti.

'ÖSO'YA MÜHİMMAT VE SİLAH YARDIMI YAPILIYOR'

''ÖSO birlikleri hükümet güçleriyle birlikte Humus, Hama, Halep ve Rakka'da İslamcı militanlara karşı operasyonlar düzenliyor'' diyen Gerasimov, ''Rus hava güçleri de sadece ÖSO'ya destek olmak için günde 30-40 hava saldırısı düzenliyor. Onlara silah, mühimmat ve maddi yardım da yapılıyor'' ifadelerini kullandı.

'TİCARİ ÇIKARLAR İNSAN HAYATINDAN ÖNEMLİYMİŞ'

Bunun yanı sıra Gerasimov, Türkiye'nin 24 Kasım'da düşürdüğü Rus Su-24 bombardıman uçağına da değindi. Gerasimov, uluslararası uzmanların uçağın karakutusu sayesinde tarafsız bir soruşturma yürüteceğini ve olayın tüm ayrıntılarının ortaya çıkacağını umduğunu söyledi.

''Rusya radikal İslamla mücadelesinde bir zamanlar partner olarak gördüğü ülkelerden gereken yardımı görmedi. Aksine sinsice sırtından bıçaklandı'' ifadelerini de kullanan Gerasimov, ''Anlaşılan üst düzey Türk yetkililerin ticari çıkarları, IŞİD'in hedef aldığı Rusya, Fransa, Mali ve Türkiye vatandaşlarının hayatlarından daha önemliymiş'' ifadelerini kullandı.

'NÜKLEER GÜÇLERİMİZİ KORUMAK, KİLİT ÖNCELİĞİMİZ'

Öte yandan Rus ordusunun hedeflerinden de bahseden Gerasimov, ülkenin nükleer güçlerinin korunmasını, 2016 için 'kilit bir öncelik' olarak niteledi.

Gerasimov, ''Stratejik güçlerimizin, Rusya ve müttefiklerinin karşı saldırganlıkları caydıracak seviyede tutulması 2016 önceliklerimizden biri'' ifadelerini kullandı.

'SURİYE'DEKİ OPERASYONLARIMIZIN ANA NEDENİ, TERÖRÜN YAYILMASI’

Bu arada Gerasimov, Rusya'yı Suriye'de teröristlere karşı hava operasyonları düzenlemeye iten nedenler hakkında da konuştu.

​''Ortadoğu, Afrika ülkeleri ve Afganistan'daki istikrarsız durum, terörist faaliyetlerin Rusya da dahil olmak üzere dünyanın diğer bölgelerine yayılması tehdidini oluşturdu'' diyen Gerasimov, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarının ana nedeninin de, terörizmin yayılması olduğunu vurguladı.

(Sputnik)