Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın yeni askeri doktrinlerini onayladı. Moskova yönetiminin yeni doktrinlerinde, en önemli dış tehdit olarak "NATO'nun askeri potansiyelinin artması" gösterildi.

Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından onaylanan doktrin, yabancı tehdit listesinin ilk sıralarına ABD ve NATO'yu yerleştirdi.

Sol.org.tr’de yer alan habere göre askeri doktrin, orduyu bir savunma gücü olarak tarif ederken, nükleer silahların kullanımı da yalnızca Rusya'nın varlığını tehdit eden konvansiyonel ya da nükleer saldırıya bağlanıyor.

Doktrinin güncellenen kısmında, NATO'nun genişlemesine ve askeri büyümesine vurgu yapılıyor.

Dış tehditler arasında, "oluşturulmuş küresel istikrarı ve nükleer füze kapasitelerindeki güç dengelerini baltalayan" küresel stratejik anti-balistik füzelerin üretilmesi ve yerleştirilmesi; "önleyici saldırı" doktrininin uygulanması; uzaya silah yerleştirme niyeti ve stratejik konvansiyonel hassasiyet silahlarının yerleştirilmesi yer aldı.

Doktrindeki bir başka yeni nokta ise, Rusya'nın askeri hedefleri arasında Kuzey Kutbu'ndaki ulusal çıkarların korunmasının da tanımlanması.

Güncellenmiş belgede, Rusya'nın etrafındaki ülkelerin veya müttefiklerinin istikrarsızlaşmasının ve bu ülkelere yabancı askerlerin yerleştirilmesinin yarattığı tehdide de dikkat çekildi.