Rusya Savunma Bakanlığı, Rus güçlerin, geçen ay sonunda Rakka'nın güneyine düzenlediği bir hava saldırısında IŞİD lideri Bağdadi'yi öldürmüş olabileceğini ve bu bilgiği doğrulamaya çalıştıklarını açıkladı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Rus hava güçleri, IŞİD liderlerinin, örgüt militanlarının Rakka'dan ayrılacağı yolları tartışmak için toplandığı bir komuta merkezine 28 Mayıs gecesi hava saldırısı düzenledi.

Açıklamada, "Bağdadi'nin bu toplantıda olduğu ve öldüğü bilgisini çeşitli kanallar üzerinden doğrulamaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre, Su-35 ve Su-34 uçaklarının TSİ 00.35 ve 00.45 saatleri arasında düzenlediği hava saldırılarında, IŞİD'in 'askeri konseyi'nde yer alan üst düzey komutanlar ile 300 militanın öldürüldü.

Bakanlık yetkililerine göre, söz konusu hava saldırılarında öldürülen IŞİD militanları arasında Rakka emiri olarak anılan Ebu el Hacı el Mısri, Rakka'nın bir bölümünü kontrol eden İbrahim el Haef el Hac ve örgütün güvenlik servisinin yöneticisi Süleyman el Şayah da yer alıyor.

Açıklamada ayrıca, söz konusu hava operasyonları konusunda aynı bölgede hava saldırıları düzenleyen ABD'nin önceden bilgilendirildiği de belirtildi.