ABD'li bir yetkili İsrail'in, Mavi Marmara'da hayatını kaybeden Türk vatandaşları için Erdoğan'dan özür dilediğini açıkladı. Reuters haber ajansı ise, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Mavi Marmara'da hayatını kaybeden Türk vatandaşları için özür dilediğini duyurdu.

Ayrıca İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, Mavi Marmara baskını kurbanlarının ailelerine tazminat ödemeyi kabul ettiği de belirtildi.

OBAMA, İKİLİNİN TELEFONDA KONUŞTUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

ABD Başkanı Obama ise bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun telefonda görüştüklerini açıklamıştı. Türkiye ve İsrial ilişkilerine dair ABD Başkanı Barack Obama'dan İsrail ziyaretinin hemen sonrasında bir açıklama geldi. Obama, "Bugün Başbakan Netanyahu ve Başbakan Erdoğan'ın yaptığı telefon görüşmesini memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

ABD Başkanı Obama, açıklamasında, "Amerika Birleşik Devletleri hem Türkiye hem de İsrail ile Yakın Ortaklığımıza derin bir önem vermektedir. Bölgesel barış ve güvenliğin ileriye taşınması için, iki taraf arasındaki olumlu ilişkilerin yeniden tesis edilmesine büyük önem atfediyoruz" ifadesini kullandı.

Obama, "Bugün iki lider arasında yapılan görüşmenin bu konuda ve diğer zorluk ve fırsatlar konusunda daha derin bir işbirliğine girmelerini sağlamasını umuyorum" dedi.