Rakka'da DSG'nin Operasyonu kapsamında şimdiye kadar kentin yüzde 60'ından fazlası IŞİD’den kurtarıldı.

Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG), Rakka'yı kurtarmak için 66 gündür 'Büyük Savaş' adıyla yürüttüğü operasyonda doğu ve batı cephesi birleşti.

Her iki operasyon gücü, kentin güney cephesinde bulunan Nezlit Şahedê Mahallesi'nde birleşirken, DSG güçleri konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, iki gücün birleşmesi ile güney cephesinde bulunan Nezlit Şahedê ve Hişam Ebdulmelik mahallelerinin de kurtarıldığı ve özgürleşen mahalle sayısının 12 olduğu belirtildi.

Açıklamada konuşan DSG komutanlarından Rojda Felat, her iki gücün yaklaşık 10 gündür kıran kırana çatışarak ilerlediğini söyledi.

Kentin yarısından fazlasının kontrollerine geçtiğini ifade eden Felat, "Rakka etrafındaki çemberi her geçen gün daraltıyoruz. Bu anlamda kentin doğu, batı güney ve kuzey cephelerinde operasyonlara devam ediyoruz. Kritik bir aşamayı geçtik. Operasyonlarımıza son hızla devam ediyoruz" dedi.

Sivillerin kurtarılması konusuna da değinen Felat, her gün özel ekipleri tarafından yüzlerce Rakkalının kurtarıldığını aktardı. Önceliklerinin sivillerin özgürleşmesi olduğunu söyleyen Felat, kısa bir sürede Rakka'yı kurtaracaklarını savundu.

(Kaynak: Dihaber)