Körfez Arap ülkelerinin İran ve Suriye yönetimine karşı PYD ile görüşmeler yaptığına dair iddialara PYD'den yanıt geldi. 

Sputnik'ten Hikmet Durgun'a konuşan PYD Süleymaniye temsilcisi Xerib Huso, böyle bir toplantı yapmadıklarını belirterek iddiaları yalanladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Süleymaniye kentinde yayın yapan NRT TV'nin haberine göre ABD, İngiltere, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) temsilcileri ile PYD Lideri Salih Müslim başkanlığındaki bir Kürt heyeti ile bir araya geldi.

Toplantıda Haşdi Şabi milisleri ve Suriye güçlerinin Suriye-Irak-Ürdün sınırı boyunca ilerlemesinin durdurulmasının konuşulduğu ve YPG'nin desteklenmesine karar verildiği iddia edildi.

Haberde Körfez'deki Arap ülkelerinin, Şii Haşdi Şabi milislerinin Suriye-Irak sınırındaki ilerlemesini durdurmak için bölgede konuşlanacak YPG güçlerinin siyasi, askeri ve mali olarak desteklenmesini kararlaştırdığı öne sürüldü.

Öte yandan YPG'nin Ürdün-Suriye-Irak sınırının kesişim noktası olan El Tanaf bölgesine konuşlandırılması kararlaştırıldığı savunuldu.

'DEVRİME DESTEK VERMEK İSTEYENE KAPIMIZ AÇIK'

Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Süleymaniye temsilcisi Xerib Huso,  PYD olarak Süleymaniye'de Suudi Arabistan ve diğer körfez Arap ülkeleri ile ilgili herhangi bir toplantı yapmadıklarını belirtti. Huso, bu konuda çıkan haberlerin yalan olduğunu söyledi.

PYD'nin Suudi Arabistan ile ilişkilerinin geliştiğine yönelik iddiaların sorulması üzerine Huso, şöyle konuştu: "PYD olarak Suudi Arabistan ile ilişkilerimizin iyi olduğuna dair birşey yok. Biz Suriye'de 6 yıldır bir devrimdeyiz. Biz PYD olarak siyasi bir partiyiz ve siyasi çalışmalar yapıyoruz. Kapımız herkese açıktır. Yolumuz bellidir. Rojava devriminin yolu bellidir. Kim bizimle ilişkiye geçmek isterse ve kim Rojava devrimine destek vermek isterse kapımız açıktır."