Soçi’deki üçlü zirveyle ilgili konuşan PYD Eş Başkanı, “Soçi’deki kongreye katılacağız” dedi, Cenevre’ye katılabilmeleri için de BM’nin adım atması gerektiğini söyledi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Şahoz Hasan,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Soçi’de bir araya geldiği Suriye üçlü zirvesi sonrası açıklamalarda bulundu.

Amerika’nın Sesi Radyosu Kürtçe Servisi’ne konuşan PYD Eş Başkanı Şahoz Hasan, Kürtlerin IŞİD’le mücadelesine dikkat çekerek, Suriye’ye dönük yapılacak toplantılara Kürtlerin katılmamasının toplantıları daha baştan sonuçsuz kılacağını belirtti.

PYD Eş Başkanı, Rusya tarafından Soçi’de yapılacak kongreye davet edildiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

Soçi’ye katılmamız için bize dönük bir davet var. Daha önce de açıkça dedik. Biz Soçi’ye parti veya şahsiyet olarak katılmayacağız. Afrin, Kobani ve Cezire’nin özerk yönetimleri olarak Soçi’de hazır bulunacağız.

PYD Eş Başkanı ayrıca, IŞİD’den yeni kurtarılan Rakka ve Mınbiç gibi bölgelerin de Soçi’de düzenlenecek kongreye katılacaklarını açıkladı.

Soçi’de yapılacak Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nin Cenevre Konferansı için önemli bir adım olacağını belirten PYD Eş Başkanı, Birleşmiş Milletler’in (BM) Kürtlerin Cenevre Konferansı’na katılımı için adım atması gerektiğinin de altını çizdi.