Ermenistan’ın ikinci devlet başkanı Robert Koçaryan neden aktif siyasete geri döneceğini Mediamax ajansına verdiği röportajda anlattı.

Robert Koçaryan’ın siyasete döneceğini açıklaması Ermenistan siyasetinin gündemini oluşturan en önemli maddelerden biri haline geldi.

Zira 2012 yılında yapılacak olan seçimlerde Rusya’da devlet başkanlığı seçimlerine Vladimir Putin’in geri döneceğinin açıklanması ile Kafkas ülkelerinde iktidarlarda bir geri dönüşümün yaşanacağının sinyalleri verildi.

Koçaryan röportajda şunları söylüyor:

“Benim siyasete geri dönüşümle ilgili yapılan haberlerin çokluğu ve buna ilgi beni de şaşırtıyor. Bu konunun Rusya’daki devlet başkanlığı seçimiyle ilişkilendirilmesi ise garip. Bu haberlerin Ermenistan’ın bağımsızlığının 20. yılının kutlandığı şu günlerde gündeme gelmesi ise rastlantı değil. Ermenistan siyasetinin artık olgunlaşması gerekmekte. Siyasete geri dönüşler diğer ülkelerde de yapılmakta sadece bölge ülkelerinde değil. Konuyla ilgili niyetlerimi şöyle sıralayabilirim:

1- Ülkenin refah düzeyinin yükseltilememesi ve vatandaşların devlete bağlılığının azalması dış göçü ve yurtdışına kapalılığı artırıyor.

2- Halkın ve önemli iktidar güçlerinin benim geri dönüşümü istemesi.

3- Ülkeyi daha iyi bir yere taşıyabileceğim konusunda kendime güvenim.

Bu üç amaç doğrultusunda farklı yollar da izlenebilir ama ben aktif siyasete geri dönmeyi tercih ediyorum.”

(www.epress.am)