Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de varılan ateşkesin, ülkedeki katliamı durdurmak için atılan gerçek bir adım olduğunu söyledi.

Sputnik’te yer alan habere göre, Rusya ve ABD'nin Suriye'de ateşkesin 27 Şubat'ta başlaması konusunda anlaşmaya varmasının ardından konuşan Putin, çatışmanın taraflarının ateşkese uyup uymayacaklarını 26 Şubat öğle saatlerine kadar bildirmesi gerektiğini ifade etti.

ABD Başkanı Barack Obama ile Suriye’deki ateşkesi görüştüklerini ve bir anlaşmaya vardıklarını açıklayan Putin, “Az önce ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesini gerçekleştirdik. Arayan taraf Rusya’ydı ama hiç şüphesiz ilgi karşılıklıydı. Görüşme sırasında, Uluslararası Suriye Destek Grubu olarak bu ülkedeki silahlı eylemlerin durdurulmasına ilişkin Rusya ve ABD’nin ortak açıklamasına onayımızı verdik” dedi.

ABD ve Rusya'nın, Suriye'de 27 Şubat'ta başlayacak bir ateşkes için anlaşmaya vardığı bildirilmişti.

Rusya’nın Şam’la birlikte ateşkes için gerekenleri yapmak konusunda gereken tüm çabayı göstereceğinin altını çizen Putin, ABD’nin de muhalefetin benzer şekilde davranmasını sağlaması gerektiğini söyledi.