Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'ye yapılması beklenen askeri operasyonla ilgili olarak, "Nobel Barış Ödüllü (Barack) Obama'nın Suriye'ye karşı askeri müdahalenin olası kurbanlarını düşünmesi gerekir" diye konuştu.

Şam rejiminin uzun süredir müttefiki olan Rusya Devlet Başkanı Putin, Vladivostok'ta düzenlediği basın toplantısında Suriye rejimi tarafından kimyasal silah kullanıldığı iddialarının sorulması üzerine şöyle konuştu:

‘SAVAŞI KAZANIRKEN NEDEN KİMYASAL KULLANSIN?’

"Suriye askerleri şu anda saldırı konumunda ve çeşitli bölgelerde muhaliflerin etrafını çevrelemiş durumda. Bu koşullar altında askeri operasyon isteyenlere koz vermek, tamamen saçmalıktır."

İNGİLTERE'YE ŞAŞIRMIŞ

"İngiltere'nin Suriye'ye müdahaleye karşı oy kullanmasına çok şaşırdım" diyen Putin, "ABD'li meslektaşlarımız, Suriye hükümetine bağlı birliklerin kimyasal silah kullandığını ve ellerinde kanıtları olduğunu söylüyorlar. Eğer kanıtları varsa bunu Birleşmiş Milletler uzmanlarına ve Güvenlik Konseyi'ne göstersinler. Bunu yapamıyorlarsa, kanıt yok demektir" ifadesini kullandı.

"PROVOKASYONDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"

Rus lider, "Kimyasal silah konusunun, diğer ülkeleri Suriye çatışmasına çekmek ve özellikle ABD gibi uluslararası arenanın güçlü üyelerinin desteğini kazanmak isteyenlerin provokasyonundan başka bir şey olmadığına inanıyorum" diye konuştu.