Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sina Yarımadası'nda yere çakılan Rus yolcu uçağının düşüş nedeni anlaşılıncaya kadar Mısır'a tüm uçuşların durdurulması önerisini kabul etti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin'in Rusya'dan Mısır'a yapılan tüm uçuşların geçici olarak durdurulması yönündeki öneriyi kabul ettiğini açıkladı. Peskov, Putin'in Mısır'daki tüm Rusya vatandaşlarının ülkelerine geri dönebilmeleri için gerekli düzenlemelerin yapılması yönünde bir talimat verdiğini de paylaştı.

Sputnik’in haberine göre, Rusya'nın iç güvenlik servisi FSB'nin Direktörü Aleksandr Bortnikov, Sina Yarımadası'nda yere çakılan Rus yolcu uçağının düşüş nedeni belirlenene kadar Rusya'dan Mısır'a uçuşların geçici olarak durdurulmasını önermişti. Kahire'nin, Rus soruşturmacıların uçak enkazının her parçasına ulaşmasını sağladığını belirten Bortnikov ayrıca, parçaların bütünüyle objektif bir biçimde incelenmesi gerektiğini söylemişti.

'UÇAKTAN ALINAN PARÇALARDA PATLAYICI İZİ ARANACAK'

Bu arada Rusya Acil Durumlar Bakanı Vladimir Puçkov da uçağın, üzerinde patlayıcı izi olabilecek tüm bölümlerinden örnekler alındığını ve bu örneklerin incelenmek üzere Moskova'ya getirildiğini söyledi. Puçkov, ''Eğer patlayıcı izi varsa, bunu mutlaka buluruz'' ifadelerini kullandı.

Daha önce İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, elde ettikleri istihbaratın, uçağın içine yerleştirilen bir patlayıcı cihazla düşürülmüş olmasının ciddi bir olasılık olduğuna işaret ettiğini söylemişti.