Missouri'nin Ferguson kentinde 9 Ağustos'ta bir polis memuru tarafından öldürülen silahsız siyah gencin birden çok kez vurulduğu açıklandı.

Bir tıp doktoru, Michael Brown adlı 18 yaşındaki gencin başından iki kez olmak üzere bir çok kez vurulduğunu söyledi. Dr Michael Baden, gencin ailesi tarafından ikinci bir otopsi yapmak üzere tutulmuştu.

Aile avukatları, otopsi için St Louis İlçesi polis yetkililerine güvenmediklerini belirtti. Brown'u öldüren polis memurunun tutuklanması için de çağrıda bulundular.

Polis Darren Wilson olaydan beri ücretli olarak askıya alındı. Brown ailesi ise tutuklanması ve yargılanması için çağrıda bulundular.

ABD Adalet Bakanı Eric Holder vurulan siyah genç Michael Brown'a "mümkün olan en kısa sürede" federal bir kurum tarafından otopsi yapılacağını belirtti.

Bu arada Missouri Valisi Nixon, öldürülmesi ayaklanmaya yol açan 18 yaşındaki siyah genç Michael Brown'ı hırsızlık yaparken gösteren güvenlik kamerası görüntülerinin yayımlanması nedeniyle polisi eleştirdi.

Nixon ABC Televizyonu'na yaptığı açıklamada, yayımlanan görüntülerin Brown'a "leke sürüyor gibi göründüğünü" söyledi ve "İnsanların yarasına tuz bastı" dedi.

ABD'nin Missouri eyaletinde, polisin geçen hafta silahsız siyah bir genci öldürmesinden sonra başlayan ve yer yer ayaklanmaya dönüşen protestolar nedeniyle Ulusal Muhafız birlikleri görevlendirildi.

İki gündür sokağa çıkma yasağı uygulanan kentte, polisle göstericiler arasındaki çatışmaların devam etmesi üzerine Vali Jay Nixon "sükunetin sağlanması ve Ferguson'daki vatandaşları korumak için" asker gönderilmesini emretti.

Kentte dün de protesto gösterileri yapılırken, protestolar havanın kararmasıyla birlikte çatışmalara dönüştü. Ferguson polis yetkilisi Ron Johnson göstericilerin güvenlik güçlerine molotof kokteylleri attığını ve gece yarısında başlayan sokağa çıkma yasağından hemen önce barikatlar kurduklarını söyledi.

Olayları izleyen muhabirler polisin, helikopterden tutulan ışık altında West Florissant Bulvarı'ndaki göstericilere göz yaşartıcı gaz attığını, bölgeden duman bulutları yükseldiğini aktardılar.

Nüfusu büyük ölçüde siyah olan kentte Brown'ın 9 Ağustos'ta beyaz bir polis memurunca öldürülmesi siyah toplum içindeki gerilimi arttırmıştı.