Peşmerge komutan yardımcısı Kadir Hasan, Irak ordusu ve Peşmergen'in kısa süreli ateşkes üzerinde uzlaştığını ancak henüz nihai anlaşma yapılmadığını söyledi.

Sputnik'e konuşan Hasan, "Bu sadece hazırlık. Geçici ateşkes sağlandı ancak bu kırılgan bir ateşkes. Geçici ateşkes konusunda uzlaştık ancak henüz nihai anlaşma yok" dedi.

ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, Irak ordusu ile Peşmerge'nin ateşkes konusunda anlaştığını duyurduktan sonra yeni bir açıklama yaparak bu açıklamayı yanlışlıkla yaptığını söylemişti.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Irak'ın kuzeyindeki askeri operasyonları 24 saat süreyle durdurma kararı almıştı.

NE OLMUŞTU?

IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Dillon, ateşkes iddialarını yanlışlıkla ifade ettiğini taraflar arasında "Resmi bir ateşkes ilanının yapılmadığını" duyurdu.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun medya birimi, Irak güçleri ile Kürt peşmergelerin Kuzey Irak'ta ateşkes konusunda anlaşmaya vardığını açıklamıştı.

IŞİD karşıtı Koalisyon Sözcüsü Ryan Dillon, Twitter'dan açıklama yaparak Rudaw'a verdiği ateşkes demecinin "yanlışlıkla" ifade edildiğini belirtti.

Dillon açıklamasında, "Rudaw'la olan röportajımda Iraklı ve Kürt güçler arasında ateşkes olduğunu yanlışlıkla söyledim. Taraflar arasında görüşmeler sürüyor ancak resmi bir ateşkes yok. Koalisyon iki tarafı da başka çatışma olmadan ateşkese çağırıyor" dedi.

(Kaynak: Sputnik)