Federal Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanı Ceifer Şeyh Mustafa'ya, Kerkük'te bombalı saldırı düzenlendi.

YNK medyasına göre; Peşmerge Bakanı Ceifer Şeyh Mustafa'nın konvoyuna yönelik Kerkük'ün güneyinde bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir peşmerge hayatını kaybederken, bakanın kurtulduğu bildirildi.

Öte yandan, Peşmerge Bakanlığı, Kerkük'e bağlı Til El-Werd köyünde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları ile yaşanan çatışmalarda 2 peşmergenin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı, çatışmada 10 peşmergenin hayatını kaybettiği haberi geçerken, ANF, yerel medyaya dayandırdığı haberinde Peşmerge Bakanı Ceifer Mustafa'nın, 10 değil 2 peşmergenin hayatını kaybettiği, 2'sinin de yaralandığı açıklamasını aktardı.

Peşmerge Bakanı, ayrıca Kerkük'ün güneyinde bir çok yerleşim birimini kontrol altına aldıklarını söyledi.

Peşmerge sözcülerinden Cabbar Yaver de "Kerkük'ün tümü peşmergenin denetimine geçti" açıklaması yapmış ve Kerkük'te hiçbir Irak askerinin kalmadığını söylemişti.

IŞİD militanları, 10 Haziran'da Musul'u ele geçirdikten sonra Kerkük'e de saldırmış, çevredeki bir çok ilçe, Irak ordu güçlerinin çatışmadan çekilmesi nedeniyle IŞİD'in eline geçmişti. Peşmerge güçleri Kerkük'te bazı yerleri IŞİD'in elinden geri almıştı.