Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Kobani ile Cezire Kantonu arasında yer alan Tel Abyad (Girê Spî) kentinde YPG’nin ABD bayrağı astığı şeklindeki haberlerle ilgili olarak, bu haberleri görmediğini ancak böyle bir şey varsa bunu ortaklarıyla konuşacaklarını söyledi.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre; Cook, günlük basın brifinginde konunun sorulması üzerine, “Bu haberi görmedim. Geçmişte ortaklarımıza kendi kendilerine Amerikan bayrağı asmamaları çağrısı yapacağımızı söylemiştik. Eğer gerçekten böyle bir şey olduysa bunun da konuşulacağını düşünüyorum” dedi.

Türkiye medyasında, Urfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan YPG denetimindeki Tel Abyad’da bazı noktalara ABD bayraklarının asıldığı yönünde haberler ve fotoğraflar yer almıştı.

Sputnik’e konuşan Tel Abyad’daki bir Kürt yetkili ise "Türkiye son günlerde Tel Abyad’a saldırı yapmak için hazırlık yapıyor. Kentin Arap aşiretlerini bize karşı kışkırtıyor, onları silahlandırıyor. Bu konuda istihbarat aldık. Türkiye Rakka’yı bahane ederek Tel Abyad üzerinden Rakka’ya gitmek istiyor. Amaç Rakka değil Tel Abyad işgalidir. Biz bu konuyu IŞİD ile mücadelede müttefiğimiz olan ABD’li yetkililere söyledik. ABD'li bir komutan kente geldi ve Türkiye’nin müdahale etmemesi için kentin önemli yerlerine ABD bayrağı dikti" ifadelerini kullanmıştı.