ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Suriye hükümetinin Şayrat Hava Üssü'nde 'yeni ve büyük bir kimyasal saldırıya hazırlandığını' tespit ettiklerini öne sürdü.

Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway, "Suriye rejiminin diğer bir büyük kimyasal saldırıya hazırlandığına dair belirtiler görüyoruz" diye konuştu.

Binbaşı Galloway, söz konusu hazırlıkların Şayrat Hava Üssü'nde sürdüğünü savundu.

Beyaz Saray dün akşam yaptığı açıklamada Suriye hükümetinin kimyasal saldırıya hazırlandığını ileri sürmüş ve bunun gerçekleşmesi halinde 'büyük bir bedel ödeyeceğini' söylemişti.

DİPLAMATİK SAVAŞIN GÖSTERGESİ

ABD’nin kimyasal saldırı hazırlığında olmakla suçladığı Suriye iddiaları yalanladı. Suriye hükümetinin hiçbir zaman kimyasal saldırı düzenlemediğini ve gelecekte de asla düzenlemeyeceğini söyleyen Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar, ABD’nin açıklamasının BM’de başlatılacak diplomatik savaşın bir göstergesi olabileceğini dile getirdi.

Sputnik’e konuşan Suriye Yüksek Eğitim Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Departmanı Direktörü Akil Mahfud ise, “Bu iddia öncelikle Şam ve müttefiklerine karşı yeni saldırı ve gerilimi tırmanma niyetinin belirtisi. İkincisi, bu Moskova ve Lavrov’un, Washington’un teröristlere taviz verdiği ve El-Nusra’yı teğet geçemeye çalıştığı yönündeki ifadelere yanıt” dedi.