Türkiye'de konuşlandırılacak NATO Patriot bataryaları ile ilgili çalışmalara destek olmak amacıyla yola çıkan Amerikalı personel ve ekipmanların İncirlik Hava Üssü'ne gelmeye başladığı bildirildi.

Almanya'nın Stuttgart kentinde bulunan NATO Avrupa Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, birkaç gün içinde 400 Amerikalı askerin Türkiye'ye geleceği ve Patriot hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye konuşlandırılmaya başlandığını kaydetti.

Almanya ve Hollanda'dan da ikişer olmak üzere toplam altı Patriot bataryasının Türkiye'nin talebi üzerine konuşlandırılacağı belirtilen açıklamada, uluslararası birliklerin Türkiye'nin hava savunma kabiliyetini güçlendireceği ve Suriye sınırında yaşanan krizin azaltılmasına katkıda bulunacağı iddia edildi.

Alman ordusunun da önümüzdeki hafta ekipmanlarıyla birlikte askeri birliklerini Türkiye'ye göndermeye başlaması bekleniyor.

Alman Savunma Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, ilk aşamada 200 kadar asker Türkiye'ye gönderilecek. 14 Ocak'a kadar Alman askeri sayısının 350'ye çıkacağı belirtiliyor.

© Deutsche Welle Türkçe